Chec din albusuri

de MIUTA in Prajituri, 23 Mar 2011 | 3027 vizualizari

 

Am luat reteta de la MotanLaOale si nu-mi pare rau ca am facut checul deoarece o sa fac mai des.De multe ori aruncam albusul nestiind la ce sa-l folosesc,ma bucur de aceasta idee extraordinara.Multumesc MotanLaOale,nu mi-a iesit la fel de colorat ca al tau ca mi-a fost lene sa tai cateva cubulete de rahat,dar a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • un pahar de albusuri
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • un pahar stafide
  • 2 linguri de mac
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g ulei
  • 2 plicuri vanilie
  • sucul si coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la foc mic.Dupa ce e scos din cuptor si s-a racit se poate da cu zahar pudra.Eu nu l-am dat cu zahar pudra sa nu fie prea dulce.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri-0
Chec din albusuri-1
Chec din albusuri-2
Chec din albusuri-3
Chec din albusuri-4

COMENTARII (21)

cristiana40

cristiana40 1

24.03.2011, 22:17

Miuta,arata ff bine,fapt pt. care mi-am notat reteta si il voi face sigur de Pasti din albusurile care imi raman de la cozonaci.

Cris2711

Cris2711 1

24.03.2011, 22:22

super delicios ti-a iesit,vreau

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!