Chec din albusuri

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 1221 vizualizari

 

Un dulce bun si rapid atunci cand se aduna multe albusuri.

 

INGREDIENTE

  • albusuri de ou 14 bucati,
  • zahar tos 14 linguri,
  • faina alba de grau 14 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide aurii 100 g.,
  • ciocolata neagra 100 g.,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele si ciociolata bucatele in aluat, amestecandu-se usor. Se toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata cu foaie de pergament si se introduce in cuptor preincins, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul cu scobitoarea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. La servire se presara zahar pudra vanilinat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec din albusuri 159866
retete culinare - Chec din albusuri 159867
retete culinare - Chec din albusuri 159868
retete culinare - Chec din albusuri 159869
retete culinare - Chec din albusuri 159870
retete culinare - Chec din albusuri 159871
retete culinare - Chec din albusuri 159872
retete culinare - Chec din albusuri 159873
retete culinare - Chec din albusuri 159874

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

25.04.2012, 18:53

iri_iri 1

25.04.2012, 21:43

si cu galbenusurile de la atatea oua ce sa fac?

Panacris 1

26.04.2012, 08:30

Iri, pai, galbenusurile se presupune ca le/ai folosit la maioneza, cozonac, crema fiarta etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S