Chec din albusuri

de susu in Prajituri, 17 Sep 2012 | 5607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 vf lingurita de sare
  • 140 gr faina 000
  • 120 gr zahar
  • Alte 120 gr zahar
  • 1 esenta vanilie fiola
  • ½ esenta migdale fiola
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecul de faina cu zahar de doua ori si apoi se pune peste albusuri si se incorporeaza usor de jos in sus. Se ia o forma detasabila cu tub la mijloc si nu se unge tava deloc, ca sa creasca. Se pune imediat la cuptorul neaincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana devine usor aurie, eu am uitat sa micsorez focul si am ars-o deasupra pentru ca mi-a fost teama sa mai deschid usa cuptorului pana n-a fost gata insa a iesit. Se tine vreo 30-35 minute.

Se pregateste dinainte o sticla sau borcan care sa mearga la forma, vezi poza, se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate forma si se intoarce cu fundul in sus lasand-o sa se sprijine de borcan. Tubul din mijloc trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei. Se lasa pana la racirea completa, nu va grabiti. In acest fel ramane extra pufos si cu o consistenta de crema altfel se lasa blatul.

Rece se scoate cu ajutorul unui cutit pus intre blat si vas, eu am facut-o in cea de silicon. Este o nebunie si m-au intrebat toti daca am pus branza in ea dar de fapt erau doar albusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

17.09.2012, 19:53


javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submitjavascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();();javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:04

ce frumos ti-a iesit

Sim0na 1

17.09.2012, 22:06

tare bine arata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ricotta si dulceata de struguri