Chec din albusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 8085 vizualizari

 

E prima data cand fac asa ceva,ca eu pana sa bantui pe bucataras habar nu aveam ca se pot tine albusurile la congelator......si uite asa invata omu`cat traieste.....m-am inspirat de la Ina,am prins-o cand nu era in beci si am ''intrebat-o'' cum sta treaba cu albusurile in chec.....

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • stafide
  • aschiute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si  zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam bine.Din aceasta cantitate oprim cca 10 linguri,iar in restul adaugam cele 4 linguri de faina ramase si aschiutele de ciocolata.In compozitia oprita adaugam cacaoa si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si ungem cu ulei niste forme de silicon,asa am facut eu,ca aveam nevoie de cateva bucati singulare,sa pun pe farfuri la impartit.Turnam compozitia alba apoi pe cea cu cacao si cu un bat de frigaruie trasam cercuri,amestecand cele doua compozitii,aruncam niste stafide,cat cuprinde sau cate ai....in formele de silicon am pus pe fundul lor parte cu cacao si apoi cea alba.Dam formele la cuptorul preincalzit cca 40 min tava mare,cele mici se fac mai repede....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Merisor 1

03.10.2014, 20:19

Ce checuri shic ai facut!

Rocsi 1

03.10.2014, 20:46

Foarte bun

MOKUSKA 1

03.10.2014, 23:27

Foarte bună e pufosenia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ricotta si dulceata de struguri