Chec din albusuri cu agrise si ciocolata

de Sim0na in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina alba
  • 5 linguri lapte
  • 50 g unt topit
  • esenta rom
  • ½ plic praf de copt
  • agrise
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu agrise si ciocolata:

Albusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, mixand pana capata consistenta de bezea. Am adaugat untul topit si racit si laptele, continuand mixarea. Peste amestecul de albusuri am pus faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta de rom, agrisele si ciocolata data prin razatoare, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare ingredient.
Aluatul l-am pus intr-o forma de gugluf, unsa in prealabil. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Am lasat checul sa se raceasca in forma, apoi am rasturnat pe o farfurie si am pudrat cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec din albusuri cu agrise si ciocolata 378764
retete culinare - Chec din albusuri cu agrise si ciocolata 378765
retete culinare - Chec din albusuri cu agrise si ciocolata 378766
retete culinare - Chec din albusuri cu agrise si ciocolata 378767

COMENTARII (19)

tarasmariana 1

04.05.2015, 19:45

Rocsi 1

04.05.2015, 19:48

Ce frumos a crescut!

deyutzky 1

04.05.2015, 21:13

superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D