Chec din albusuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 7 Iun 2011 | 3387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata:

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! ;)

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf ( sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec din albusuri cu ciocolata 109271
retete culinare - Chec din albusuri cu ciocolata 109272
retete culinare - Chec din albusuri cu ciocolata 109273

COMENTARII (35)

Miha 1

08.06.2011, 09:16

Da Rivka, ai dreptate. Mie mi se pare normal sa avem "un dulce" in casa. Pentru desert, pentru musafiri, pentru cafea sau pur si simplu pentru atunci cand ti-e pofta de ceva bun.
Cam asa fu si la noi, cu dulce 1 data pe saptamana...cu masura.... Dar, cum vremurile nu mai sunt ce-au fost... Atata timp cat imi place sa fac ( si sa mananc ) si am timpul necesar pentru asta, prefer sa le ofer copiilor un dulce facut in casa decat bomboane, biscuiti sau napolitane de la market.

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:08

MIUTA 1

08.06.2011, 11:37

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18