Chec din albusuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 7 Iun 2011 | 8215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata:

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! ;)

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf ( sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Miha 1

08.06.2011, 09:16

Da Rivka, ai dreptate. Mie mi se pare normal sa avem "un dulce" in casa. Pentru desert, pentru musafiri, pentru cafea sau pur si simplu pentru atunci cand ti-e pofta de ceva bun.
Cam asa fu si la noi, cu dulce 1 data pe saptamana...cu masura.... Dar, cum vremurile nu mai sunt ce-au fost... Atata timp cat imi place sa fac ( si sa mananc ) si am timpul necesar pentru asta, prefer sa le ofer copiilor un dulce facut in casa decat bomboane, biscuiti sau napolitane de la market.

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:08

MIUTA 1

08.06.2011, 11:37

Imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata