Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație CulinaryRainbow;) http://www.bucataras.ro/retete/chec-din-albusuri-cu-rahat-si-ciocolata-70876.html N-am avut rahat colorat, dar am găsit prin dulapul cu mirodenii, o cutie cu coajă de lămâie si una portocală confiată. Am uitat să pun ulei, ghimbir, cum era în varianta intială :( , dar uite așa a apărut o nouă rețetă ;) Spor și poftă bună!
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult