Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

de Panacris in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 765 vizualizari

 

Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație CulinaryRainbow;) http://www.bucataras.ro/retete/chec-din-albusuri-cu-rahat-si-ciocolata-70876.html N-am avut rahat colorat, dar am găsit prin dulapul cu mirodenii, o cutie cu coajă de lămâie si una portocală confiată. Am uitat să pun ulei, ghimbir, cum era în varianta intială :( , dar uite așa a apărut o nouă rețetă ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • albus de ou 8 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet armat cu căpșuni 1 linguriță,
  • zahăr tos 8 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 8 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1/2 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coji de lămâi și portocale confiate 2-3 linguri,
  • ciocolată rasă 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată:

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401681
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401682
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401683
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401684
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401685
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401686
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401687
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401688
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401689
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401690
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401691
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401692
retete culinare - Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată 401693

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

Panacris 1

22.09.2015, 21:55

Rita, chiar bine a ieșit, nu are gustul acela specific de chec Deși Zmeul cel mic întreba, ce-i cu pâinea asta dulce??? ))

T I M E A 1

23.09.2015, 22:00

CulinaryRainbow 1

24.09.2015, 09:31

))) Nouă ne place cel mai mult pt că e pufos și umed. E chiar altceva, altfel decât cel clasic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25