Chec din albusuri cu mac

de nadina73 in Dulciuri, 14 Sep 2010 | 2637 vizualizari

 

Un chec cimplu rapid,pufos si foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 130 zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 praf de copt 
  • 50 g unt(ulei)
  • coaja de lamaie
  • 2 vanilii
  • 3  linguri de mac
  • decor:
  • ciocolata 70g
  • frisca  lichida 2 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu mac:

Se bat bine albusurile spuma,se pune zaharul si se bat pana ce lucesc,se adauga praful de copt amestecat cu faina si amidonul. Se amesteca cu o paleta usor de sus in jos, se pune untul topit, coaja de lamaie si vaniliile. Se amesteca bine dupa care la final se pune macul .

Se unge o tava de chec cu unt se pune compozitia si se da la cuptor 30 minute.

Se pudreaza cu zahar praf sau cicocolata topita.

Ciocolata se topeste cu frisca dupa care se glazureaza  checul

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri cu mac-0
Chec din albusuri cu mac-1
Chec din albusuri cu mac-2
Chec din albusuri cu mac-3
Chec din albusuri cu mac-4
Chec din albusuri cu mac-5
Chec din albusuri cu mac-6

COMENTARII (28)

nadina73 1

16.09.2010, 17:25

postavaru

nadina73 1

16.09.2010, 17:26

multumesc mult florisi eu am dat 5 pupici

nadina73 1

16.09.2010, 17:26

mimmi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04