Chec din albusuri cu nuca de cocos

de Miha in Prajituri, 17 Apr 2011 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si face turturi. Untul topit si racit il incorporam usor in spuma de albusuri, impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra. Cand e gata, checul se va crapa, dar pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Gustos si delicios ca anexa la cana de lapte a copiilor sau cana de cafea a parintilor. :)))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec din albusuri cu nuca de cocos 99012
retete culinare - Chec din albusuri cu nuca de cocos 99013
retete culinare - Chec din albusuri cu nuca de cocos 99014

COMENTARII (20)

Oana 1

28.04.2011, 21:24

Aaa, deci ma pui pe mine sa calculez

Miha 1

28.04.2011, 23:09

Bai Oana...poate ouale tale is mai mari.

adry88 1

31.05.2011, 20:58

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29