Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate

de Ina in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 22145 vizualizari

 

Am invatat si eu , de la voi, sa pastrez albusurile la congelator. ( Pana mai ieri le aruncam :"> ) Azi am decongelat cateva si-am facut un chec delicios, cu fructe deshidratate si miez de nuca.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu ulei
  • 12 linguri cu faina (am folosit faina obisnuita, de moara , fara aditivi )
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 5-6 mieji de nuca
  • 100 g fructe deshidratate, partial rehidratate
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas. 

Am continuat prin a adauga uleiul, apoi praful de copt si 8 linguri de faina. Dupa ce am mixat totul bine, am oprit deoparte o cana de aluat, pe care l-am amestecat cu doua linguri de cacao. In  aluatul ramas am amestecat si restul de 4 linguri de faina , dupa care am turnat aromele ( vanilie si rom ).

Fructele deshidratate si partial rehidratate le-am tocat marunt. Au fost pere, caise, prune si curmale. 

Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am turnat compozitia alba, apoi, cu o lingura,  pe cea  de cacao, avand grija sa acopar cam toata suprafata checului. Cu lingura am rasucit aluatul dintr-o parte in alta a tavii, astfel incat partea de cacao sa marmoreze frumos checul . Am presarat bucati de fructe si miez de nuca pe suprafata checului.  Nu trebuie sa amestecam sau sa impingem fructele in aluat, intrucat in timpul coacerii , acestea se vor afunda singure, prin propria greutate.

Coacem la foc mic, cca 40 minute ( in functie de cuptor si de cantitatea de aluat din tava )

 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava dreptunghiulara, de cozonac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

12.01.2014, 22:00

Si eu fac din albusuri checuri si ies tare gustoase Vreau pentru dimi la

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2014, 11:38

Super a iesit!!! Si eu fac chec din albusuri si parca sunt mai bune decat cele cu oua intregi

laura_n 1

13.01.2014, 20:19

vreau si din asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec alb cu lamaie