Chec economic

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 21463 vizualizari

 

Este un chec foarte bun si foarte usor de preparat. Pentru reteta aceasta ii multumesc Laurei S.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
  • - cacao, pentru efectul marmorat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec economic:

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,
- se mixeaza putin,
- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,
- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,
- faina cu praful de copt si se amesteca.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

roxana78 1

12.10.2010, 15:39

iammi arata f bine, chiar cautam ceva sa fac pentru pui, ms de reteta se vede ca e delicios

adrianna 1

08.10.2011, 15:55

am facut aseara acest chec! e super merita incercata reteta!

julianna10 1

11.05.2014, 15:15

fac multe ori,merita!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici