Chec economic

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 17368 vizualizari

 

Este un chec foarte bun si foarte usor de preparat. Pentru reteta aceasta ii multumesc Laurei S.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
  • - cacao, pentru efectul marmorat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec economic:

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,
- se mixeaza putin,
- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,
- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,
- faina cu praful de copt si se amesteca.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.

 

COMENTARII (9)

roxana78 1

12.10.2010, 15:39

iammi arata f bine, chiar cautam ceva sa fac pentru pui, ms de reteta se vede ca e delicios

adrianna 1

08.10.2011, 15:55

am facut aseara acest chec! e super merita incercata reteta!

julianna10 1

11.05.2014, 15:15

fac multe ori,merita!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25