CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE

de kamy in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 2378 vizualizari

 

Mi-era dor de ceva simplu...m-am cam saturat de frisca, gelatina, etc.....asa ca am facut un chec pufos, acrisor, numai bun langa o cana de lapte sau cafea.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr.zahar
  • 300 gr de faina
  • 150 ml suc de portocale
  • 50 ml.suc de lamaie
  • 100 ml.ulei
  • 2-3 lg.rasatura lamaie+portocala
  • 1 1\2 lg.praf de copt
  • 2 plic.zahar vanilat
  • dulce de leche
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE:

   Batem bine albusurile.

   Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam rasatura, amestecam cu o lingura, dupa care albusurile batute spuma, pe care le incorporam incet, amestecand de jos in sus.

    Tapetam o tava de chec cu margaina si faina (sau hartie de copt), punem compozitia si o introducem in cuptorul incins ptr 35-45 min, la foc mediu (cu timpul si focul, fiecare se descurca...depinde de cuptor...testul scobitorii e de baza).

   Se lasa checul la racit pe un gratar, dupa care se glazureaza cu dulce de leche.

   Pofta buna!!!!


Sursa cu mici modificari.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144639
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144640
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144641
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144642
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144643
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144644
retete culinare - CHEC EXOTIC  GLAZURAT CU DULCE DE LECHE 144645

COMENTARII (34)

miremirc 1

06.02.2012, 14:08

Super super delicios !!! Fooarte pufos !

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:09

ce fain iivreau si eu

jolygina 1

22.12.2013, 11:13

bun bun si iar bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21