Chec fluturas

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • zahar-300 gr,
  • ulei -75 ml,
  • lapte -75 ml ,
  • faina -300 gr,
  • 1 plic praf de copt,
  • cacao 75 gr,
  • 1 esenta vanile,
  • 1 esenta rom.

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fluturas:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de vanilie si se toarna intr-o tava rotunda.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom si se adauga  peste cealalata ,cu paleta facem forma de fluture si surplusul se trage inauntru cand este in cuptor. Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec fluturas-0
Chec fluturas-1
Chec fluturas-2

COMENTARII (17)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

25.03.2014, 22:21

Rux

Rux 1

25.03.2014, 22:23

Asta-i al meu? ...superb!!!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

26.03.2014, 10:03

multumesc,ti-l daruiesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!