Chec glazurat cu ciocolata

de Sabina in Prajituri, 9 Mai 2009 | 8435 vizualizari

 

De la Paste mi-au ramas multe albusurile, intrucat pentru cozonaci si alte prajituri am folosit cu precadere galbenurile. Am pastrat la congelator aceste albusuri si de obicei fac pricomigdale cand am chef de ceva si bun si rapid. De data aceasta mi-a venit ideea sa fac un chec aromat si sa-l impodobesc cu o glazura de ciocolata. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Separt luam trei linguri de aluat si amestecam cu cacao.

Intr-o tava alternam compozitie alba, fulgi de ciocolata si compozitie cu cacao.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Cand e gata lasam sa se raceasca si apoi glazuram checul cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sabina 1

12.05.2009, 23:31

Miha, eu renunt la altele pana imi utilez complet bucataria

adry88 1

20.05.2011, 12:57

vreau si eu o felie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:55

ciocolata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si nuca