Chec glazurat cu ciocolata

de Sabina in Prajituri, 9 Mai 2009 | 4640 vizualizari

 

De la Paste mi-au ramas multe albusurile, intrucat pentru cozonaci si alte prajituri am folosit cu precadere galbenurile. Am pastrat la congelator aceste albusuri si de obicei fac pricomigdale cand am chef de ceva si bun si rapid. De data aceasta mi-a venit ideea sa fac un chec aromat si sa-l impodobesc cu o glazura de ciocolata. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Separt luam trei linguri de aluat si amestecam cu cacao.

Intr-o tava alternam compozitie alba, fulgi de ciocolata si compozitie cu cacao.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Cand e gata lasam sa se raceasca si apoi glazuram checul cu ciocolata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec glazurat cu ciocolata 2686
retete culinare - Chec glazurat cu ciocolata 2687
retete culinare - Chec glazurat cu ciocolata 2688
retete culinare - Chec glazurat cu ciocolata 2689
retete culinare - Chec glazurat cu ciocolata 2690

COMENTARII (8)

Sabina 1

12.05.2009, 23:31

Miha, eu renunt la altele pana imi utilez complet bucataria

adry88 1

20.05.2011, 12:57

vreau si eu o felie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:55

ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S