Chec guguluf marmorat cu branza

de ela in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3898 vizualizari

 

de Paste am facut guguluful aperitiv si acesta cu cacaoa si branza...reteta am gasit-o in revista Click pentru femei...nu am ajuns sa postez retetele pana acum :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr unt(lasat la temperatura camerei cateva ore bune,sa fie moale)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacaoa neagra
  • zahar pudra pt decor
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec guguluf marmorat cu branza:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul.

Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu.

Incorporam in compozitia de galbenusuri faina cernuta amestecata cu praful de copt si la final adaugam albusurile batute spuma.

Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu faina si turnam 2/3din aluat in forma.In restul de aluat punem cacaoa si omogenizam bine.Punem peste aluatul alb si intindem putin cu lingura.Se introduce la cuptorul preincalzit la 160grade,pentru aproximativ 45minute,la foc potrivit pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca in forma 15minute,se desprinde usor de pe margini si se rastoarna pe un platou.Lasam sa se raceasca bine si apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec guguluf marmorat cu branza-0
Chec guguluf marmorat cu branza-1
Chec guguluf marmorat cu branza-2
Chec guguluf marmorat cu branza-3
Chec guguluf marmorat cu branza-4
Chec guguluf marmorat cu branza-5
Chec guguluf marmorat cu branza-6
Chec guguluf marmorat cu branza-7
Chec guguluf marmorat cu branza-8
Chec guguluf marmorat cu branza-9
Chec guguluf marmorat cu branza-10

COMENTARII (22)

ela

ela 1

27.05.2012, 23:19

mena29

mena29 1

03.06.2012, 14:22

Tare,tare bun!

ela

ela 1

03.06.2012, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!