Chec in doua culori

de lacrimioara in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 4295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 17 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 1 varf cutit sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 lingurite esenta de rom.

Pentru crema de cacao avem nevoie de

  • 60 grame unt,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura zahar si 2 linguri pline de cacao(eu am pus trei si tot nu a iesit destul de colorat ,cacaua nu a fost neagra).

Pentru ornat, asta e optional -2 linguri frisca lichida si o ciocolata.

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Albusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi  faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt ca intr-una o sa punem crema de cacao.

Crema de cacao o facem asa: punem toate ingredientele la foc si lasam pana se ingroasa, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca,

dupa ce s-a racit o punem intr-una din compozitii si amestecam bine.Tapetam o tava pt chec cu putin unt si putina faina dupa care punem compozitia  o lingura cu cacao una alba si tot asa pana le terminam

il punem la copt la 180 grade 45 minute,

dupa ce s-a copt lasam la racit si pana se raceste facem glazura :punem ciocolata cu frisca la foc mic pana ce se topeste ciocolata, o luam de pe foc si turnam peste chec pe toata suprafata lasam la racit undeva la rece si taiem a doua zi sau dupa ce se intareste ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec in doua culori-0
Chec in doua culori-1
Chec in doua culori-2
Chec in doua culori-3
Chec in doua culori-4
Chec in doua culori-5
Chec in doua culori-6
Chec in doua culori-7

COMENTARII (24)

onuta

onuta 1

06.12.2010, 23:44

foarte gustos chec si aratos. la mine se intampla ceva, de cateva zile nu reusesc sa salvez pozele , nu merg postate

tanyapatap

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:27

MIUTA

MIUTA 1

08.12.2010, 22:12

vai ce bunatate ai tu aici,super 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!