Chec in doua culori

de rhalooka in Prajituri, 19 Mai 2014 | 2662 vizualizari

 

Checul este cel mai simplu si cel mai rapid desert. Va propun o reteta rapida si ieftina.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Intr-un bol batem foarte bine cele doua oua impreuna cu zaharul. Apoi adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam energic. Separat, amestecam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce le-am amestecat bine, le adaugam peste compozitia de mai sus si le omogenizam bine.

Turnam 2/3 de compozitie in tava de copt, pe care am pregatit-o cu hartie de copt, iar restul de 1/3 din compozitia ramasa o amestecam impreuna cu cele 2 linguri de cacao. Omogenizam bine si apoi o adaugam peste aluatul initial.

Coacem la foc mare (depinde de cuptor) pentru 10-15 min si apoi dam cuptorul la un foc mediu pentru inca 30-40 min.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti bate separat cele 2 albusuri, adaugati zaharul si amestecati pana cand acesta s-a topit, apoi adaugati cele 2 galbenusuri si continuati reteta cu urmatorii pasi.

2

Dati drumul la cuptor cu 10 minute inainte de a termina de pregatit aluatul.

3

Puteti adauga in chec, inainte de coacere, alune, nuci, stafide etc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec in doua culori 320483
retete culinare - Chec in doua culori 320546

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.05.2014, 21:14

Bine ai venit!

babi5 1

21.05.2014, 18:30

Constelatialeu 1

21.05.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: