Chec in onduleuri

de housy in Prajituri, 27 Iun 2010 | 4221 vizualizari

 

cand m-am apucat de gatit faceam toata ziua checuri, era simplu si imi placeau mult. schimbam mereu cate ceva in reteta..

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • un pahar lapte - 150 -200 ml
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in onduleuri:

- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1

- galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2

- albusurile batute spuma = C3

- se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta / taiata marunt

- se adauga C3, folosind lingura se amesteca usor de sus in jos

- se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina 3/4 din compozite

- in restul de 1/4 se pun 3 linguri de cacao, se omogenizeaza

- se toarna in tava si folosind o lingura se invarte usor , la suprafata

- se da cuptor pentru vreo 30-40 minute.

                                                     Ce usor ! Ce buuunn !!

 

TIPS-URI

1

folositi mixerul

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec in onduleuri 39113
retete culinare - Chec in onduleuri 39114

COMENTARII (13)

Julie 1

29.06.2010, 10:14

M-am trezit cam tarziu...dar tava e mare asa ca mai ai nu?

housy 1

23.10.2010, 16:49

yup

scarbitza 1

06.11.2011, 19:50

arata ft bine , doar ca in reteta nu este scris si ce se face cu laptele acela. am stricat atatea...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S