Chec in trei culori

de lili in Prajituri, 24 Oct 2011 | 7140 vizualizari

 

Reteta o am de pe blogul Dianei Oana- http://cantboilanegg.blogspot.com. Multumesc Diana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:
  • - 5 galbenusuri
  • - 3 linguri de faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - coaja de  lamaie
  • Pentru partea alba avem nevoie de:
  • - 5 albusuri
  • - 3 linguri de zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 4 linguri de faina
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • -Cateva lingurite de cacao pentru a presara intre cele doua compozitii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat pana sta pe tel ca si pentru bezea. Pe urma se adauga uleiul, faina si praful de copt.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie-partea galbena, dupa care se cerne cu sita mica  cacao, iar apoi se adauga a doua compozitie- partea alba.

Se da la cuptor pana ce checul capata o culoare aurie. Este foarte bun.

Sa aveti pofta buna si spor!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec in trei culori-0
Chec in trei culori-1

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

30.10.2011, 21:15

La multi ani!
O viata frumoasa cu bucurii si sanatate, prieteni dragi alaturi si intelepciune!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fRssDtWdX1M

kamy 1

30.10.2011, 23:31

la multi ani cu sanatate si noroc

lili 1

04.11.2011, 13:20

fetelor va multumesc.Ma iertati ca am raspuns asa tarziu. Timpul nu imi permite sa intru asa de des pe aici. Va pup !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20