Chec in trei culori

de Bucatardinpasiune in Dulciuri, 30 Aug 2013 | 17091 vizualizari

 

In sfarsit imi gasesc putin timp pentru a va povesti despre aceasta reteta delicioasa! Am pregatit-o cred ca prin luna iunie, iar folderul cu pozele astepta cumintel pe dektop. Probabil am amanat atat de mult postarea gandindu-ma ca pe caldurile care au fost, nimeni nu se incumeta sa aprinda cuptorul si sa coaca ceva.., orice.., oricat de delicios ar fi.. Dar cum toamna ne bate la usa, cred ca ar fi mai mult decat potrivit sa faceti un chec pe care sa-l serviti in diminetile racoroase alaturi de o cafea calda sau de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • BLAT I:
  • 5 galbenusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ plic praf de copt (la aluatul cu galbenusuri am folosit praf de copt cu sofran pentru a-i pronunta culoarea),
  • coaja de la jumatate de lamaie
  •  BLAT II: 
  • 5 albusuri,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie.
  • 1. 1 lingura cacao, 2. 2 linguri nuca macinata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).

Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat - extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!

Ungem  o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.

Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 - 30 minute.

Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?

Enjoy!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara