Chec la metru

de Oana in Prajituri, 19 Feb 2012 | 39130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri, de fapt pandispan :)
  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri cu nuca
  • Pentru crema:
  • 40 ml smantana pentru frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la metru:

Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece.

Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se mixeaza cu 200 gr zahar pana se umfla si se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, mixand la viteza mica. Albusurile se bat cu 25 gr zahar pana se intaresc, apoi se adauga in compozitia de galbenusuri, in trei prize, amestecand usor cu lingura, de sus in jos. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se adauga cacao si se amesteca usor cu lingura. Se tapeteaza cu faina doua tavi de chec si se rastoara compozitia galbena intr-o tava si compozitia cu cacao in cealalta tava. Deasupra se presara nuca. Se pun tavile in cuptorul incins, la foc mic, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot checurile, se lasa putin la racit, apoi se scot din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet. Se taie apoi in felii.

Crema rece se mixeaza pana se umfla si se intareste.

Asamblarea checului: se unge cu crema o felie galbena, se pune deasupra o felie cu cacao, se unge in continuare cu crema si se adauga alternativ feliile de chec. Eu am format iar doua checuri, nu am o tava suficient de lunga pentru un chec la metru :)). Se imbraca marginile laterale cu crema, iar deasupra se pudreaza alternativ cu zahar pudra si cacao. Se pun la rece 2 ore. Se scot si se taie felii pe diagonala.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec la metru 147671
retete culinare - Chec la metru 147672
retete culinare - Chec la metru 147673
retete culinare - Chec la metru 147674
retete culinare - Chec la metru 147675
retete culinare - Chec la metru 147676
retete culinare - Chec la metru 147677
retete culinare - Chec la metru 147678
retete culinare - Chec la metru 147679

COMENTARII (30)

Teo 1

30.10.2013, 21:46

buna ideia de decor!

ale_alyanna 1

31.10.2013, 18:39

arata foarte bine
am si eu ceva asemanator ii zicew tort la metru

babi5 1

25.05.2014, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S