Chec la tava cu visine

de GeorgiG in Prajituri, 11 Iul 2015 | 4606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 2 cani si jumatate faina
  • 10 linguri apa
  • 1/2 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • 500 g visine fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava cu visine:

Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand continuu.

Separat frecam galbenusurile cu  uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam trei sferturi din compozitie in tava aragazului in care am pus hartie de copt.

In compozitia ramasa adaugam  2-3 linguri de cacao amestecand bine. Turnam in tava si compozitia cu cacao, apoi cu coada unei furculite amestecam usor cele 2 compozitii din tava.

Deasupra asezam visinele si introducem tava in cuptorul incins. Coacem aproximativ 45-50 minute,facem si testul cu scobitoarea.

Taiem prajitura rece si o servim pudrata cu zahar.

 

 

 

TIPS-URI

1

Iese foarte buna si fara praf de copt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec la tava cu visine 390315
retete culinare - Chec la tava cu visine 390316
retete culinare - Chec la tava cu visine 390317
retete culinare - Chec la tava cu visine 390318
retete culinare - Chec la tava cu visine 390319
retete culinare - Chec la tava cu visine 390320
retete culinare - Chec la tava cu visine 390321
retete culinare - Chec la tava cu visine 390322
retete culinare - Chec la tava cu visine 390323
retete culinare - Chec la tava cu visine 390324
retete culinare - Chec la tava cu visine 390325

COMENTARII (11)

merisor 1

13.07.2015, 08:08

Ce fain este!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:47

ce frumos e1

GeorgiG 1

15.07.2015, 14:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D