Chec marmorat

de Laly in Prajituri, 28 Aug 2012 | 14245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 150 gr stafide
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare.  Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat batem galbenusurile cu sarea si apa, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam usor de jos in sus. Adaugam treptat faina in ploaie si omogenizam usor.  Incorporam si stafidele.

Impartim aluatul in doua parti. Punem cacao in jumatate din aluat. Tapetam o tava cu ulei si faina. Punem alternativ o lingura din aluatul alb iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao. Alternam pana terminam toata compozitia. Dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit si pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cacao