Chec marmorat

de - TABITA - in Prajituri, 12 Apr 2013 | 29806 vizualizari

 

Un chec bun si aspectuos. Reteta Jamila Cuisine

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Se poate aroma si cu alte esente.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec marmorat 219060
retete culinare - Chec marmorat 219061
retete culinare - Chec marmorat 219062
retete culinare - Chec marmorat 219063
retete culinare - Chec marmorat 219064
retete culinare - Chec marmorat 219065
retete culinare - Chec marmorat 219066
retete culinare - Chec marmorat 219067
retete culinare - Chec marmorat 219068
retete culinare - Chec marmorat 219069
retete culinare - Chec marmorat 219070
retete culinare - Chec marmorat 219071

COMENTARII (24)

- TABITA - 1

25.05.2013, 22:26

Compozitia e destul de moale ca o crema sau o smantana mai groasa. Eu zis sa masori mai bine cu cana. Pui o cana de faina si o cana de zahar. Sper ca-ti iasa!

alinadaria 1

26.05.2013, 00:49

promit sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit,compozitia mea a fost cam groasa si de aia nu a iesit asa frumos.multumesc!

- TABITA - 1

26.05.2013, 01:07

Cu mult drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55