Chec marmorat

de ionela2682 in Dulciuri, 25 Mai 2013 | 45449 vizualizari

 

Tot hoinarind pe Joy of baking am dat peste acest chec super aratos..l-am notat si iata ca i-a venit randul...

 

INGREDIENTE

  • 2 si 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3/4 cana ulei
  • 1 1/4 cana zahăr alb
  • 3 oua mari, la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 1/2 cana (100 ml), iaurt simplu, la temperatura camerei
  • 1/2 cana (100 ml) de lapte, la temperatura camere
  • 2 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza. Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continuă mixarea până când amestecul este luminos și pufos (circa 3-5 minute), se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie

Cu mixerul la viteza mica, se adauga alternativ amestecul de faina si laptele la aluat, în trei completări, începe și se termină cu făină. Scoateți cateva linguri de aluat într-un castron separat si amestecati cu cacao.

Compozitia obtinuta se torna in tava de chec unsa cu unt /ulei si tapetata cu faina,iar deasupra se toarna compozitia cu cacao , apoi, cu capătul unui băț de lemn sau cuțit, trage ușor din aluatul cu cacao prin aluatul alb  pentru a marbleize. Nu se amesteca foarte tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate si cacao