Chec marmorat

de babi5 in Prajituri, 14 Ian 2014 | 1969 vizualizari

 

Anuntandu-se niscaiva musafiri am facut ce se poate face mai repede si sa fie si aspectuos. Iarasi am apelat la reteta Jamilei pentru care ii multumesc, e bun tare. Nu am respectat reteta intru totul, am facut mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 virf cutit sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu o paleta incorporam faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza faina.

Intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din compozitia obtinuta. In celalalt sfert de compozitie se adauga lingura de cacao pe care am omogenizat-o cu o lingura de apa sa nu faca cocoloase, apoi turnam si compozitia cu cacao peste cealalata compozitie din tava. Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cand checul trece testul cu scobitoarea este gata. Lasam sa se raceasca apoi feliem.

Bun si gustos. Pofta sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Este un dulce bun linga o cafea sau o ceasca cu ceai

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec marmorat 290948
retete culinare - Chec marmorat 290949
retete culinare - Chec marmorat 290950
retete culinare - Chec marmorat 290951
retete culinare - Chec marmorat 290952
retete culinare - Chec marmorat 290953
retete culinare - Chec marmorat 290954
retete culinare - Chec marmorat 290955
retete culinare - Chec marmorat 290956
retete culinare - Chec marmorat 290957
retete culinare - Chec marmorat 290958
retete culinare - Chec marmorat 290959

COMENTARII (33)

babi5 1

15.01.2014, 09:34

danakrin multumesc

laura_n 1

15.01.2014, 15:42

biig like!

babi5 1

15.01.2014, 17:23

Multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55