Chec marmorat

de ionix in Prajituri, 20 Apr 2010 | 3314 vizualizari

 

Reteta o am de la soacra mea :D:D

 

INGREDIENTE

  • Circa 400 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 300 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 4-5 lingurite cu cacao
  • 1 praf de copt
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g nuca tocata
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

 

Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul.

Se adauga laptele si galbenusurile treptat.

Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care am pus praful de copt, pentru a nu face cocoloase.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam in restul compozitiei amestecand de jos in sus.

Din compozitie punem deoparte o can ape care oamestecam cu lingurile de cacao.

Restul compozitiei se imparte in doua parti egale.

Se pregatesc doua tavi de chec, sau cozonac cum am folosit eu, pe care asezam foi de copt.

In tavi se pune compozitia iar pe mijloc turnam compozitia de cacao.

Cu o furculita intindem compozitia de cacao.

Se da la cuptor la foc mediu pana se coace.

Se face testul cu scobitoare inainte de a scoate checurile din cuptor.

 

Intre timp facem glazura topind untul cu ciocolata si adaugand nucile.

Imediat cum scoatem checurile din cuptor punem glazura peste.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec marmorat 27647
retete culinare - Chec marmorat 27648
retete culinare - Chec marmorat 27649
retete culinare - Chec marmorat 27650
retete culinare - Chec marmorat 27651
retete culinare - Chec marmorat 27652
retete culinare - Chec marmorat 27653

COMENTARII (10)

ionix 1

21.04.2010, 21:11

@Anca... vino fata... am niste crema de zahar ars acum am dat jos cateva kg dar se pare ca le pun repede... tre' s-ajung sa-mi iau hrisca

ionix 1

21.04.2010, 21:12

@Miha si Roxy... bey, apreciez retetele si hmm... sunt mandra??? hai sa zic ca da buey, nu ma provocati...

ionix 1

21.04.2010, 21:13

Carmen, Silvioara, Nadina... va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21