Chec marmorat

de violeta30 in Prajituri, 29 Mar 2015 | 1431 vizualizari

 

Cel mai simplu desert pe care il fac mereu cu drag. Aceeasi compozitie o fac si pentru blatul de tort care iese foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • lamaie rasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 lunguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le incorporam usor in crema de galbenusuri, apoi punem si lamaia razuita. Amestecam faina cu praful de copt si turnam in ploaie in amestecul de oua. Impartim compozitia in doua, iar intr-una punem cele 2 linguri de cacao.

Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si turnam compozitia alba si apoi pe cea cu cacao. Cu un cutit amestecam circular in forme pentru a se amesteca compozitiile frumos. Introducem formele in cuptorul preincalzit si nu deschidem cuptorul 30 minute pentru a nu se lasa checurile.

Pentru a vedea daca s-au copt facem testul cu scobitoarea.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec marmorat 373763
retete culinare - Chec marmorat 373764
retete culinare - Chec marmorat 373765
retete culinare - Chec marmorat 373766
retete culinare - Chec marmorat 373767
retete culinare - Chec marmorat 373768
retete culinare - Chec marmorat 373769
retete culinare - Chec marmorat 373770

COMENTARII (19)

adry88 1

30.03.2015, 20:58

Rocsi 1

30.03.2015, 21:16

Servesc si eu!

mirela0911 1

31.03.2015, 13:52

Intr-adevar bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55