Chec marmorat cu branzica fina

de Bia27 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 3841 vizualizari

 

Ieri pofteam la ceva dulce cu branzica de vaci.Initial am vrut sa fac niste branzoici,dar m-am lasat pagubasa,din cauza timpului mai mare de preparare,asa ca,am pus la cale acest chec ,care sper sa fie si pe placul vostru.Alor mei le-a placut tare mult prajiturica!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 g branzica de vaci fina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri cacao (in functie de cat de colorat vreti sa fie aluatul)
  • coaja rasa de lamaie si portocale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu branzica fina:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4 galbenusuri (1 galbenus il pastram pt crema de branza) cu 2 pliculete de zahar vanilinat, esenta de rom si cele 5 linguri de ulei, iar amestecul rezultat il turnam peste bezeaua de albusuri, amestecand usor. Acum vine si randul fainii, pe care o incorporam treptat, mixand usor.

Separat mixam branzica cu galbenusul de ou ramas, 1 pliculet de zahar vanilinat, cele 2 linguri de zahar pudra si coaja rasa de portocale si lamaie, pana devine cremoasa compozitia.

Ungem o forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina, turnam cam 3 parti din aluat, iar partea ramasa o amestecam cu cacaoa, dupa care o turnam si pe aceasta peste aluatul din forma de chec. Din loc in loc punem cu lingura crema de branza, apoi cu o furculita tragem usor pt a omogeniza putin branzica cu aluatul. Dam la cuptor (cuptorul preincalzit) checul la foc mediu pt aprox 45 minute, facem testul scobitorii. Cand este copt, oprim focul si mai lasam checul cu usa cuptorului intredeschisa pt a se raci treptat.

Se taie felii si se serveste cu multa voie buna!

Enjoy!!

TIPS-URI

1

Dupa coacere, checul il lasam vreo 15 minute cu usa cuptorului intredeschis pt a se raci treptat si pt a evita sa se lase pe mijloc.

2

Eu nu am pus praf de copt, am uitat de el :)),insa a crescut suprinzator de frumos, dupa cum vedeti si in poza, dar daca il doriti si mai inalt puteti amesteca in faina, o lingurita de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu branzica fina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza, Dukan