Chec marmorat cu cacao

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 4498 vizualizari

 

Buna bucatarasi frumosi ! Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici ! Va urez un weekend placut !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 50 g cacao
  • un praf sare

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Tapetam  doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele  doua tavi si lasam circa 3  linguri de compozitie in recipient !

In alt vas amestecam cacao cu  lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .

Adaugam din compoztia  cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem  cacao pt a  forma un model frumos !

Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.

Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !

Se taie si se poate savura !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu portocale