Chec marmorat cu cacao

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 1107 vizualizari

 

Buna bucatarasi frumosi !
Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici !
Va urez un weekend placut !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 50 g zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Tapetam  doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele  doua tavi si lasam circa 3  linguri de compozitie in recipient !

In alt vas amestecam cacao cu  lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .

Adaugam din compoztia  cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem  cacao pt a  forma un model frumos !

Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.

Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !

Se taie si se poate savura !!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec  marmorat cu cacao 377410
retete culinare - Chec  marmorat cu cacao 377411
retete culinare - Chec  marmorat cu cacao 377412

COMENTARII (5)

Andreea Baraboi 1

25.04.2015, 17:40

Multumesc frumos

Gherca Daniela 1

25.04.2015, 19:30

pufos si delicioas!

Rocsi 1

26.04.2015, 21:31

Iau o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29