Chec marmorat cu nuci si cacao

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 2529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana ulei
  • jumatate cana lapte
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu nuci si cacao:

Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.

Adaugam apoi laptele si uleiul.

Impartim compozitia in 2 parti egale.

Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o punem inapoi in cani.

Dintr-o cana, luam 3 linguri de faina, iar in locul acesteia punem 1 lingura de cacao, 2 linguri de nuca macinata apoi amestecam.

Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie intr-unul dintre boluri si omogenizam.

In celalalt bol punem faina amestecata cu nuca si cacao, esenta de rom apoi omogenizam.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei.

In mijloc punem cate o lingura din compozitia alba, 1 lingura din compozitia de nuca si cacao, o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia de nuca si cacao si tot asa pana la epuizarea compozitiilor.

Dam apoi checul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Noi l-am servit cu cateva feliute de capsuni alturi, dar se poate servi simplu sau pudrat cu zahar.

Pofta buna!

 

COMENTARII (28)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 15:21

Mamaie

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 15:21

Simo

Lau

Lau 1

05.03.2013, 17:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!