Chec marmorat (zebra)

de Aletta in Prajituri, 22 Aug 2016 | 8670 vizualizari

 

In zilele ploioase, imi place sa ma delectez cu mirosul imbietator ce iese din cuptor,asa ca am facut acest chec pe repede inainte, reteta de la Jamilla Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat (zebra):

Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.

Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.

Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.

Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.

In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.

A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.

TIPS-URI

1

se poate folosi si o forma de tort in loc de cea obisnuita de chec

2

se pot adauga nuci, seminte, ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (zebra)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adrianamocodean 1

30.08.2016, 10:44

kevinjessica 1

14.12.2016, 12:42

Praful de copt,l-ai adaugat in faina?

Aletta 1

14.12.2016, 14:04

da,sigur ca da

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu nuca de cocos si cacao