Chec "Ochi de pisica"

de Angelina_Elena in Prajituri, 25 Oct 2012 | 2691 vizualizari

 

Reteta este preluata din revista "Click Pofta Buna!"

 

INGREDIENTE

  • 150 unt
  • 150 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 12-16 biscuiti fragezi
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Ochi de pisica":

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.

Adaugam treptat galbenusurile si laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam treptat peste compozitia de albusuri cu unt, zahar si lapte.

Din aluatul astfel obtinut pastram 2-3 linguri, iar restul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Biscuitii se lipesc cate doi cu gem de prune, apoi se aseaza oblic de-a lungul tavii, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i usor in aluat.

Restul de aluat se pune peste biscuiti, se uniformizeaza apoi se da tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca in tava, apoi in scoatem si il taiem feliute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de chec cu diametrul de 25/11 cm.

2

Folositi biscuiti de dimensiuni mai mici, ai mei au fost cam maricei.

3

Eu am folosit biscuitii ramasi de saptamana trecuta, 10 la numar, dar puteti pune mai multi.

RETETA IN IMAGINI

Chec "Ochi de pisica"-0
Chec "Ochi de pisica"-1
Chec "Ochi de pisica"-2

COMENTARII (45)

Panacris

Panacris 1

14.06.2013, 08:03

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:33

foarte bun ...

sebirizescu

sebirizescu 1

01.12.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!