Chec pufos

de izulika in Dulciuri, 29 Mai 2011 | 39594 vizualizari

 

Reteta mamei de chec pufos, pe care eu o prepar cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 6-7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • margarina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa abusul de galbenus, apoi albusurile se bat impreuna cu coaja de lamaie si un praf de sare pana se intaresc adaugand treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare cu mixerul la o viteza mai mica, faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste abus amestecand usor pana se incorporeaza.

O tava se unge cu putina margarina apoi se tapeteaza cu faina si se adauga amestecul pentru chec ,oprind putin pentru a amesteca cu o lingura de cacao. Dupa ce am amestecat cu cacao turnam pe mijlocul tavii si cu ajutorul unei furculite amestecam din loc in loc pentru a ajunge compozitia cu cacao si la mijlocul checului. Tava cu chec se  da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeseste, apoi se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.

 

TIPS-URI

1

Pentru un chec aromat este esential adaosul de coaja rasa de lamaie. Ii da un gust aparte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec pufos 107857
retete culinare - Chec pufos 107858
retete culinare - Chec pufos 107859
retete culinare - Chec pufos 107860

COMENTARII (25)

adrigabry 1

17.04.2013, 23:38

e reteta de pandispan!

bucatarie_marocana 1

15.07.2013, 20:28

bun bun

babi5 1

01.10.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55