Chec pufos cu cacao

de Tuxedo in Prajituri, 22 Iun 2013 | 11689 vizualizari

 

Este un chec extraordinar de simplu de facut si foarte pufos, il recomand cu mana pe inima. Este o reteta de la matusa si nasa mea care este maestra in arta prajiturilor!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • zahar vanilat
  • un varf de cutit praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este  foarte usor de facut!

Eu imi pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.

Pentru sirop: Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga zaharul vanilat in sirop.

Se toarna apoi in fir subtire asa fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot. Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate putin.

Operatiunea urmatoare este adaugarea fainii  care se face obligatoriu cu un tel in forma de para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se  amesteca cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.

La final, in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul in tava,  el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge,  pentru a se forma straturile alternative de cacao si aluat normal.

Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea!

Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se pudreaza cu zahar . Eu am avut in casa toping de ciocolata si l-am ornat, daca va place puteti pune orice fel de toping !

Pofta buna si succes!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si din 5 oua intr-o tava de chec normala, dar se pune hartie de copt care sa fie mai inalta decat tava!

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos cu cacao-0
Chec pufos cu cacao-1
Chec pufos cu cacao-2
Chec pufos cu cacao-3

COMENTARII (15)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:18

Tuxedo

Tuxedo 1

24.06.2013, 00:48

ai dreptate Dia! stii tu ce stii!

adela_64

adela_64 1

12.11.2013, 12:04

N-am prea inteles eu cum sta treaba cu lingura, dar checul tau arata bestial. Am trecut-o la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!