Chec pufos cu ciocolata

de LUK in Prajituri, 26 Ian 2011 | 8010 vizualizari

 

Daca tot a fost azi ziua checurilor am zis sa fac si eu unul...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom mica
  • 2 linguri  de ciocolata cu lapte rasa pe razatoarea mica(eu am folosit ciocolata cu cereale expandate)
  • 2 linguri de ciocolata cu lapte bucatele mici
  • 2 linguri de lapte +50gr ciocolata alba pt glazura(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu ciocolata:

  Se separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut  se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam alternativ albusurile batute cu faina amestecand usor.La final adaugam praful de copt si ciocolata.Se unge cu ulei tava de copt si se toarna compozitia.Am copt 30 min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se pune pe un platou.Pana se raceste se face glazura.Punem ciocolata rupta bucatele mici la topit impreuna cu laptele.O turnam calda peste checul rece.(eu am avut o ciocolata cu bucatele mici de alune)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu cocos si mot de frisca cu ciocolata si bomboane M&Ms