Chec pufos cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 11 Feb 2014 | 30613 vizualizari

 

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este perfect langa o cana de cafea sau lapte!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita cacao
  • 1 mana de miez de nuca tocat
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuca:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.

Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia.

Adauga galbenusurile peste albusuri si amesteca usor.

Cerne faina apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Stinge praful de copt cu zeama de lamaie apoi adauga peste compozitia de albusuri.

Pune aprox 2/3 din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Peste restul de compozitie pune cacaua si amesteca usor .

Pune compozitia de cacao peste cea alba apoi presara nuca tocata.

Baga checul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute(testul scobitorii)

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie de 150 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca