Chec pufos cu nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Feb 2014 | 20232 vizualizari

 

..desi.....as fi putut sa ii spun
gâteau moelleux aux noix :)))))); sau de ce nu...пушистый торт с орехами :))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

  1. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.

 

M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

kytz 1

28.07.2017, 12:19

Ce bună ar fi acum o felie....!

Rahela Velicu 1

21.12.2017, 09:39

Sambata am in plan sa fac checul aceast...

Ancutsa 1

07.01.2019, 13:22

Tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat