Desert chec pufos cu nuci

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Feb 2014 | 134008 vizualizari

 

Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el! :)))))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g nuci
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu nuci:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se ingroasa putin.

Faina se amesteca cu praful de copt.

Peste albusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si se amesteca usor cu o spatula, de sus in jos, pana la incorporare. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza usor, tot de sus in jos.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (eu am folosit una de cozonac).

Se pune in tava cam jumatate din compozitie si in jumatatea ramasa se pune cacaua si se amesteca bine. Se pune si amestecul cu cacao in tava si se niveleaza. Pe deasupra se presara nucile maruntite.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din tava si se lasa la racit. Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Parerea mea este ca trebuie folosita o tava de chec, care este mai ingusta, ca sa ramana cele doua straturi cum sunt puse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

28.01.2019, 13:11

250 ml

mihaelar63 1

11.05.2020, 09:48

Motane , acesta mia scapat )

MotanLaOale 1

11.05.2020, 17:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu prune