Chec pufos cu portocale

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2011 | 3589 vizualizari

 

Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 70-80 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 ml suc portocala proaspat stors
  • 50 ml ulei
  • zahar vanilat- 2 plicuri
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 4 albusuri
  • 8 gr amidon
  • 75 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocale:

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul. Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand. Se adauga apoi si restul, amestecand usor. Se preincalzeste cuptorul. Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina. Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos cu portocale-0
Chec pufos cu portocale-1

COMENTARII (14)

Anamaria7

Anamaria7 1

13.07.2011, 23:52

ce mai atata spray de camera, Oust si toate cele? Chec!

Cris2711

Cris2711 1

14.07.2011, 14:48

Rux

Rux 1

14.07.2011, 23:29

Cat de curand il execut...deja ii simt aroma....magica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!