Chec pufos din albusuri cu gem de caise

de Tabita _ in Prajituri, 10 Mar 2013 | 7533 vizualizari

 

Cantitatile pentru acest chec pufos sunt duble. Eu am l-am facut intr-o tava de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 140 g zahar (preferabil pudra)
  • 100 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 2 lingurita praf de copt
  • 3 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putin gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos din albusuri cu gem de caise:

Se incinge cuptorul la 160°.

Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. 

Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare.

Se adauga laptele, uleiul.

Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat, amestecand usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se pun deasupra cateva lingurite cu gem, din loc in loc.

Se da tava la cuptor pentru 35 de minute.

Atentie! In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt gem aveti la indemana, dar sa nu fie foarte fluid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos din albusuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:31

Da si cand vad ceva apetisant si-mi ajunge mirosul, ma pun pe treaba

Rocsi 1

11.03.2013, 14:33

Pufos si bun!

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:43

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ricotta si dulceata de struguri