Chec pufos din albusuri cu gem de caise

de - TABITA - in Prajituri, 10 Mar 2013 | 2866 vizualizari

 

Cantitatile pentru acest chec pufos sunt duble. Eu am l-am facut intr-o tava de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 140 g zahar (preferabil pudra)
  • 100 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 2 lingurita praf de copt
  • 3 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putin gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos din albusuri cu gem de caise:

Se incinge cuptorul la 160°.

Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. 

Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare.

Se adauga laptele, uleiul.

Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat, amestecand usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se pun deasupra cateva lingurite cu gem, din loc in loc.

Se da tava la cuptor pentru 35 de minute.

Atentie! In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt gem aveti la indemana, dar sa nu fie foarte fluid.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210273
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210274
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210275
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210276
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210277
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210278
retete culinare - Chec pufos din albusuri cu gem de caise 210279

COMENTARII (31)

- TABITA - 1

11.03.2013, 14:31

Da si cand vad ceva apetisant si-mi ajunge mirosul, ma pun pe treaba

Rocsi 1

11.03.2013, 14:33

Pufos si bun!

- TABITA - 1

11.03.2013, 14:43

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S