Chec rapid

de lia maria in Prajituri, 17 Apr 2010 | 3593 vizualizari

 

Un chec rapid, gata de servit in mai putin de 60’.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • ¼ cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g ciocolata menaj in bucati
  • ½ lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara.

Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama de lamiae.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.

Mixam oul cu zaharul pana se topeste, adaugam uleiul cate putin pana il incorporam pe tot, apoi laptele si bicarbonatul stins. Punem ingredientele uscate si cu o paleta amestecam usor compozitia, adaugam ciocolata si turnam aluatul care curge ca o smantana groasa, in tava de chec. Dam la cuptor pentru 40’ la foc mediu( pana trece testul cu scobitoarea). Se lasa la repaus 10’, dupa care se poate felia si servi simplu sau pudrat cu zahar, dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata nu trebue maruntita prea tare, deoarece se va topi oricum la copt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec rapid 27148
retete culinare - Chec rapid 27149
retete culinare - Chec rapid 27150
retete culinare - Chec rapid 27151

COMENTARII (2)

Rocsi 1

17.04.2010, 19:16

bun.. cu gust de scortisoara nu am facut niciodata

nadina73 1

17.04.2010, 20:13

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D