Chec rapid cu alune de padure si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 1 Feb 2011 | 7330 vizualizari

 

cum ieri am primit premiile de la prajituria. ro, constand intr-un set compus dintr-un sort si 2 manusi de bucatarie si o forma de copt, asadar am facut repejor acest chec simplu si rapid., trebuia sa incerc noua forma de copt :D imi plac tarre mult sortul si manusile :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • o mana alune de padure
  • stafide
  • cacao ( pentru efectul marmorat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid cu alune de padure si stafide:

Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.

Ungem forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia in ea, oprind 2 linguri pentru a o amesteca cu cacaoa si o vom pune deasupra, iar cu o furculita imprastiem prin miscari circulare prin toata tava.

Deasupra vom pune stafidele si alunele, iar cu o lingura presam usor sa intre si in interior si dam la cuptor app. 20 de minute la foc mic. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca,dupa care o scoatem din forma si presaram zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

LUK 1

01.02.2011, 21:10

ce frumos

Julie 1

02.02.2011, 15:57

Iti sta bine cu sortuleț! Felicitari pentru cadou

Dana Cristea - pusikmea 1

03.02.2011, 14:32

multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madelene