Chec rotund aromat

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iul 2014 | 2779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie si jumatate
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g cirese fara samburi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rotund aromat:

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie.

Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava, eu am pus in tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, si pe urma am pus ciresele taiate bucati mai mici.

Bagam la cuptor si facem testul cu scobitoarea.

Eu am pus deasupra si o glazura din 1 lingura de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru un plus de aroma.

Simplu si numai bun pentru cafeluta de dimineata.

 

TIPS-URI

1

Se poate portiona dupa cum doriti, insiropata, cu creme sau frisca.

2

Eu am preferat simplu, pentru ai savura aroma.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec rotund aromat 332720
retete culinare - Chec rotund aromat 332721
retete culinare - Chec rotund aromat 332722
retete culinare - Chec rotund aromat 332723

COMENTARII (16)

iri_iri 1

19.07.2014, 23:24

Rocsi 1

20.07.2014, 12:07

Cat de bun este acest pufos!

Gherca Daniela 1

20.07.2014, 16:57

Multu Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: