Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom.... un chec prajiturica delicios!
Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau pentru ca va iubesc pe toti! :x :x :x
Sirop:
Decor:
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei. Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.
Intre timp se prepara siropul:
Intr-un ibric se pune zaharul, apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul.
Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.
Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.
Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.
Delicios!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult