Chec simplu

de luminita20_2006 in Dulciuri, 10 Sep 2009 | 7467 vizualizari

 

numai bun pentru dimineata alaturi de un pahar cu lapte;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita amoniu
  • 1 lingurita zeama de la lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 300 gr zahar
  • 120 gr margarina
  • 3 linguri cacaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei.


Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie si zaharul vanilat apoi se amesteca bine; Separat se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie zaharul ramas apoi incorporam compozita in cea de gabenus amestecand usor sa nu se lase. O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacao. Turnam compozita alba in tava apoi deasupra cea cu cacao. Se da la cuptorul incins in prealabil 1 h la foc potrivit( cel mai bine sa incercat cu un pai daca e gata sau nu dupa 40 min)

 

COMENTARII (1)

tanyapatap 1

01.12.2010, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI