Chec simplu

de nilgun in Prajituri, 16 Sep 2013 | 34332 vizualizari

 

Am vrut sa fac un chec marmorat...dar nu am avut cacao...asa ca a iesit simplu dar aromat si bun...reteta Jamila Cuisine... reteta pentru 2 tavi de chec si 6 briose

 

INGREDIENTE

  • 10 oua- de tara in cazul meu
  • 400 gr.faina
  • 400 gr.zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • jumatate pliculet praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o spuma lucioasa care nu cade din castron. 

Galbenusurile le amestecam ca la maioneza cu cele 8 linguri de ulei.  Apoi turnam galbenusurile peste albusuri. 

Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste albusuri si galbenusuri. Se amesteca cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.

Punem compozitia astfel obtinuta in 2 tavi de chec, pentru ca tavile mele sunt mai micute, restul  compozitiei l-am pus in 6 forme de briose.

Se introduce la cuptor pana trec testul scobitorii, asta depinde de cuptor. L mine dureaza cam 30-35 de minute. Briosele au fost gata dupa 25 de minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao