Chec simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2014 | 2343 vizualizari

 

Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 oua
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 2 lingurite cacao
  • o mana de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.

Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.

2

Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.

RETETA IN IMAGINI

Chec simplu-0
Chec simplu-1
Chec simplu-2
Chec simplu-3
Chec simplu-4
Chec simplu-5
Chec simplu-6
Chec simplu-7
Chec simplu-8
Chec simplu-9
Chec simplu-10
Chec simplu-11
Chec simplu-12
Chec simplu-13
Chec simplu-14
Chec simplu-15
Chec simplu-16
Chec simplu-17
Chec simplu-18
Chec simplu-19
Chec simplu-20

COMENTARII (34)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.04.2014, 13:15

laura_n

laura_n 1

07.04.2014, 16:37

a iesit super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.04.2014, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!