Chec simplu

de Ramonaa in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 1211 vizualizari

 

Primul meu chec :-X

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri cu faina
  • 10 linguri cu zahar
  • 10 linguri cu ulei
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de migdale
  • pentru ornat zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor cu o lingura..

Tava de chec (cozonac)  apoi se pune in ea hartie de copt (se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie de copt). Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei.  Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec simplu 390850
retete culinare - Chec simplu 390851
retete culinare - Chec simplu 390852

COMENTARII (11)

Ramonaa 1

15.07.2015, 13:57

eee pentru toata lumea

Bya Ralu 1

15.07.2015, 14:55

bun

Rocsi 1

16.07.2015, 20:34

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D