Chec simplu cu cireșe

de LadyCrs in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 1726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un zahăr vanilat
  • esența de lămâie
  • coajă de lămâie
  • 4 ouă
  • cireșe
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu cu cireșe:

Batem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor. Punem uleiul, amestecăm și apoi făina. Praful de copt îl stingem în puțin oțet și îl adăugăm în compoziție urmat de esență și coaja de lămâie. Ungem cu unt o tavă ( sau formă de chec) și o tapetăm cu făina. Turnăm compoziția și o dăm la cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și punem rapid cireșele pe care le-am spălat, le-am curățat de sâmburi și le-am scurs. Mai lăsăm la cuptor pentru 10, 15 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia ( testăm cu scobitoare). Presărăm zahăr pudră și servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec simplu cu cireșe-0
Chec simplu cu cireșe-1
Chec simplu cu cireșe-2
Chec simplu cu cireșe-3
Chec simplu cu cireșe-4

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

13.05.2012, 20:15

diaconta 1

13.05.2012, 20:25

si pentru mine o bucatica

Sim0na 1

15.05.2012, 08:32

Cel mai bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04